Antep fıstıklı muska, meşhur
Antep fıstığı kullanılarak üretilir. Gaziantep’in yöresel üzüm pekmezinden elde
edilmekte olan pestille yine Antep’e özgü fıstığın birleşmesinden oluşan fıstıklı Antep muska,
çok harika bir tada sahiptir. Yiyenleri kendine hayran bırakan bir lezzettir ve
bu lezizlikle yiyenleri yöreye bir doğru bir yolculuğa çıkarır. Pekmezle
fıstığın uyumu bu yiyecek sayesinde daha iyi anlaşılmakta olup yiyenler aynı
tattan sürekli isterler.
Yapımında yöreye özgü malzemeler
tercih edilen fıstıklı Antep muskada, koyu yeşil rengiyle özel bir fıstık
kullanılır. Boz Antep fıstığı yörenin en iyisi olarak bilinir ve yörede anlamlı
bir üne sahiptir. Fıstıklı Antep muska yenildiği takdirde çok fazla enerji
veren ve yiyenleri bambaşka dünyalara götüren bir tattır.
Antep
Tatları Nelerdir?
Antep yöresine özgü tatlardan Antep fıstık ezmesi,
damaklarda şahane bir tat bırakmakta ve insanları fazlasıyla mutlu eden bir
şekilde gidilen yerlerde ikram edilmektedir. Yöreye özgü ürünlerle ortaya
konulan tat, insanın keyfini ve zevkini doruk noktalara çıkartır ve insana ayrı
bir motivasyon katar.
Antep peyniri de yine Antep’e
özgü tatlardan biridir. Peynirin yöredeki hayvanlardan elde edilen sütle
oluşturulması, diğer yerlerden de ürüne yoğun bir ilgi gösterilmesini sağlar.
Son derece hijyenik koşullarda üretilen Antep peyniri, kahvaltılarda
vazgeçilmez ve eşsiz tatlardan biri haline gelmiştir ve yaygın bir şekilde
aranan tatlardandır.
Yorumlar
Yorum Gönder