Fıstıklı Antep Muska

 


Antep fıstıklı muska, meşhur Antep fıstığı kullanılarak üretilir. Gaziantep’in yöresel üzüm pekmezinden elde edilmekte olan pestille yine Antep’e özgü fıstığın birleşmesinden oluşan fıstıklı Antep muska, çok harika bir tada sahiptir. Yiyenleri kendine hayran bırakan bir lezzettir ve bu lezizlikle yiyenleri yöreye bir doğru bir yolculuğa çıkarır. Pekmezle fıstığın uyumu bu yiyecek sayesinde daha iyi anlaşılmakta olup yiyenler aynı tattan sürekli isterler.

Yapımında yöreye özgü malzemeler tercih edilen fıstıklı Antep muskada, koyu yeşil rengiyle özel bir fıstık kullanılır. Boz Antep fıstığı yörenin en iyisi olarak bilinir ve yörede anlamlı bir üne sahiptir. Fıstıklı Antep muska yenildiği takdirde çok fazla enerji veren ve yiyenleri bambaşka dünyalara götüren bir tattır.

Antep Tatları Nelerdir?

Antep yöresine özgü tatlardan Antep fıstık ezmesi, damaklarda şahane bir tat bırakmakta ve insanları fazlasıyla mutlu eden bir şekilde gidilen yerlerde ikram edilmektedir. Yöreye özgü ürünlerle ortaya konulan tat, insanın keyfini ve zevkini doruk noktalara çıkartır ve insana ayrı bir motivasyon katar.

Antep peyniri de yine Antep’e özgü tatlardan biridir. Peynirin yöredeki hayvanlardan elde edilen sütle oluşturulması, diğer yerlerden de ürüne yoğun bir ilgi gösterilmesini sağlar. Son derece hijyenik koşullarda üretilen Antep peyniri, kahvaltılarda vazgeçilmez ve eşsiz tatlardan biri haline gelmiştir ve yaygın bir şekilde aranan tatlardandır.

Yorumlar