Online Cinsel Danışmanlık

 


Online psikolog tavsiye oranlarının artmasından sonra bu tür hizmetlerin kullanım oranlarının da arttığı gözlemlenmiştir. Psikologlar ile hastalar arasında gizlilik ilişkisi bulunmaktadır. Yine de bazı hastalar her sorununu yüz yüze net bir şekilde ifade edememektedir. Hem bu nedenler yüzünden hem de erişim ve zaman bakımından kolaylık elde edilebilmesi açısından artık psikolojik danışmanlıklar online olarak da verilmeye başlanmıştır.

Kişilerin online olarak talep ettikleri danışmanlık hizmetleri arasında en çok rağbet görenlerinden biri olarak cinsel danışmanlık gösterilmektedir. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan danışmanlıklar kişiden kişiye göre değişim göstermektedir. Ancak özellikle bizim toplumumuzda cinsellik bazında ciddi sıkıntılar bulunmaktadır. Cinsellik ile geç tanışılması, gerekli olan eğitimlerin verilmemesi problemlerin ayıp olarak kabul edilmesi sıkıntıların ana nedenlerinden sadece birkaçıdır. Danışmanlıkların online şekilde verilmesi sayesinden insanlar problemlerini daha iyi şekilde ifade edebilir hale gelmiştir.

Online Psikolog

Online olarak bireysel danışmanlık ve psikolojik destek hizmetleri sayesinde psikoloğa giden insan sayısında artış meydana gelmiştir. İnsanlar sıkıntılarını konuşacak ve yönlendirme alacak çevreye sahip değillerdir. Bir psikoloğa gitmek istemeyenler ise genellikle toplum baskısından çekinmektedir. Bu manada yapılan toplum baskısı da yanlış olmasına karşın özellikle küçük şehirlerde çok yoğundur. Açıklanan sıkıntılar hizmetlerin internet aracılığı ile verilmesi sayesinde sona ermiştir. Online hizmetler sayesinde hastalar evlerinin konforunu ve gizliliğini terk etmeden destek alabilir hale gelmiştir.

Yorumlar