Asker Kolisi Nasıl Hazırlanmalıdır?

 


Askerlik mesleği en zor meslek arasında yer almaktadır. Askerlik mesleğini icra eden bir çok insan bulunmaktadır. Ülkemizde belirli yaşa gelmiş olan erkek bireyler zorunlu olarak askerlik mesleğini icra etmektedirler. Askerlerin bazı kişisel ihtiyaçları askeriye tarafından karşılanmamaktadır. Ülkemizde bulunan bazı bölgelerin hava şartları olumsuz yönde olduğu için askerler kışlık asker malzemeleri adı verilen malzemelere ihtiyaç duyarlar.  Askeri malzemeler sadece üniforma varken giyilebilen özel kıyafetler olmaktadır.

Askerlerin kişisel ihtiyaçları olan asker seti kışlık malzemeleri ise kişinin kendine özel olarak gidermesi gereken ihtiyaçları olmaktadır. Bu ihtiyaçları ordu karşılamamaktadır. Bu ihtiyaçlar şu şekilde yer almaktadır.

·        Termal içlik takımı

·        Bere, atkı ve eldiven gibi sıcak tutacak giysiler

·        Polar ceket

·        İç çamaşırları ve kişisel bakım ürünleri

·        Kişinin ihtiyaç duyabileceği kişisel eşyaları

Asker Kolisi Nasıl Olmalıdır?

Asker kolisi kişinin görev yapacağı bölgenin şartlarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Eğer kişinin görev yapacağı bölgenin şartlarına uygun olarak hazırlanmazsa kişi görevini icra ederken zorluk çekebilmektedir. Asker kolisi hazırlanırken önemli olan hazırlanan malzemelerin fiyatı ya da nereden temin edildiği olmamaktadır. Önemli olan hazırlanan malzemelerin işlevleri ve kaliteleri olmaktadır.

Kişi koliyi hazırlarken ihtiyaç duyabileceği eşyaların tamamını hazırlamalı ve eksikliklerini düzenli olarak gidermelidir. Askeriyede kişisel bakım çok önemli bir faktör olmaktadır. Bu yüzden asker kolisinin dikkatli bir şekilde hazırlanmasına özen gösterilmelidir.

Yorumlar